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DMM英会話DailyNews予習復習メモ:California Becomes First US State to Celebrate Kimchi Day

 2021/8/31 level 7

                                        画像:blog.livedoor

 

キムチってすごいですね。キムチの日ができるほど、しかも、カリフォルニアで法的に認められるほど。
ワクチンができる前は、コロナに感染しないような身体を作る食べ物が注目されました。
冬には1.2度は風邪をひくのが恒例でしたが、コロナが現れてからというもの、風邪のかの字もない。至って健康です。肉類は食べたくなくなって、野菜中心の粗食で且つ少量ですが快調に生きてます。
因みに、キムチも口にしてません。

 

California Becomes First US State to Celebrate Kimchi Day

USの州で初めてキムチの日を祝う カリフォルニア

 

November 22 has officially become "Kimchi Day" in the US state of California.

 

11/22 公式に“キムチの日”になったーーカリフォルニア州がUSで初めて

 

The bill became law on August 23, making California the first state in the US to celebrate the South Korean national dish.

8/23 議案が法律となったことでーー韓国の国民的食べ物が、US初、カリフォルニアで祝うことになった。

 

 

California Assembly member Steven Choi introduced the bill as a way of supporting the idea that Korea created kimchi, after some in China have said the dish is actually Chinese.

カリフォルニア州議会の議員スティーブンは、その議案を紹介したーー韓国がキムチを考案したという考えを支持する方法としてーー何人かの中国人が、じつは、キムチは中国の料理だと言った後で。

 

 

Kimchi, which is usually made using cabbage fermented in brine with garlic, chili pepper, and fish sauce, is becoming more popular in the US and around the world.

キムチは一般的に、塩水で発酵した白菜とニンニクやトウガラシ、魚醤で作られるーー それは、USで、世界中で人気を得ている。

 

 

South Korean kimchi exports increased to a record high in the first three months of 2021, according to The Korea Herald.

The Korea Heraldによると、韓国のキムチ輸出は、2021の初めの3か月間は、高い記録をマークした。

 

And Korean food, including kimchi, has been appearing more frequently on US menus since 2014, according to the California bill.

2014年以来、キムチを含む韓国料理は頻繁にUSのメニューに登場している。

 

More people have also learned about kimchi's health benefits, including its anti-inflammatory/æntaɪ ɪnˈflæmətɔːri/ and antioxidant properties and its "good bacteria," which can help the digestive system, heart and immune system.

 

多くの人がキムチが健康に良いことを学んでいるーー抗炎症抗酸化特質を持ち、キムチの善玉菌が消化機能、心臓、免疫機能を助けることも含めて。

 

 

This was seen when kimchi sales increased in the US at the beginning of the COVID-19 pandemic.

USでキムチ販売が増えたのは、COVID-19パンデミックの初期

 

Although kimchi has only received worldwide attention in recent years, its history in Korea goes back thousands of years.

キムチは最近になって、世界的に注目されているが、歴史は数千年遡る。

 

 

Koreans living around the world continue to make and eat kimchi as an important way to maintain their culture.

世界中に住む韓国人は、キムチを作り、食べ続けているーー彼らの文化を維持する重要な方法として。

 

 

The US has the largest community of Korean people living outside of Korea, with California being home to 32% of this population.

USには最も大きな、韓国以外に住む韓国人のコミュニティをがあるーーカリフォルニアは人口の32%を占める。

 

 

It is expected that Kimchi Day in California will be celebrated through different events, including kimchi-making classes and a Kimchi festival in Los Angeles. South Korea celebrated Kimchi Day for the first time on the same date in 2020.

 

カリフォルニアでのキムチの日は、他のイベントを通してお祝いされると期待しているーーキムチ作り教室、LAでのキムチ祭りなど。

韓国でも2020年、同じ日に初めてキムチの日がお祝いされた。

 

 

 

記事引用

https://eikaiwa.dmm.com/app/daily-news/article/california-becomes-first-us-state-to-celebrate-kimchi-day/QZ3CCAbuEey7vHf3kCbO4g